ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС та Литва виділили 15,5 млн євро на бомбосховища для шкіл в Україні

Маркіян Рой

|

Європейська комісія спрямує 15 млн євро на будівництво шкільних укриттів в Україні, а Литва виділить на програму пів мільйона євро. Відповідну угоду підписали Представництво ЄК в Україні та литовське Центральне агентство управління проєктами (CPVA). Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Європейська комісія спрямує 15 мільйонів євро на будівництво укриттів поблизу шкіл в Україні, а Литва виділить на програму пів мільйона євро. Таку угоду підписали між Представництвом ЄК в Україні та литовським Центральним агентством управління проєктами (CPVA), яке реалізовуватиме проєкт.

Водночас МОН разом із партнерами та місцевими ОВА допомагає визначити пріоритетні заклади, для яких будуватимуть укриття.

Зазначається, що укриття будуватимуть у регіонах з найскладнішою безпековою ситуацією: на Чернігівщині, Сумщині, Миколаївщині, Запоріжжі, Харківщині та Одещині. У цих областях планують побудувати щонайменше 5 укриттів.

Нові укриття, які зможуть вміщувати до тисячі людей, розташовуватимуться під землею поруч зі школою. Також їх обладнають радіаційним захистом. Площа приміщень сягатиме приблизно 2 тисяч квадратних метрів.

У МОН розповіли, що бомбосховища матимуть подвійне призначення, адже не лише захищатимуть від небезпеки, але й будуть облаштовані як навчальні класи та простори для позакласних занять.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *