ОСТАННІ НОВИНИ

Українка вперше вийшла у півфінал на Australian Open

Андрій Котенський

|

Українка Даяна Ястремська досягла історичного результату на Australian Open-2024. Тенісистка пройшла до півфіналу турніру найпристижнішої премії Гранд-слем, здолалавши для цього 19-річну чешку Лінду Носкову, повідомляє Суспільне спорт.

Ястремська була однією з двох українок, що пройшли до чвертьфіналу на Australian Open-2024. Цим результатом тенісистка вже оновила особистий рекорд, а разом з Мартою Костюк ще й стали авторками національного: уперше на цій стадії Україна була представлена одразу двома тенісистками.

Крім того, на Australian Open Ястремська, у статусі кваліфаєрки, вибила з турніру сімох тенісисток. Останньою перед чвертьфінальною грою стала «нейтральна» білоруска Вікторія Азарєнка.

Здобула перемогу Ястремська й у чвертьфіналі. Цим результатом тенісистка продовжила переможну серію, а також уперше у кар’єрі дійшла до півфінальної стадії на Грендслемах.

Ястремська зустрічалася проти Лінди Носкової уперше в кар’єрі. Перед цим 19-річна чешка пройшла іншу українку, Еліну Світоліну, яка за рахунку 0:3 відмовилася від продовження гри через ушкодження спини.

Цікаво, що Ястремська – перша українка в історії, що дійшла до півфіналу на Australian Open. До розіграшу цього турніру у 2024 році авторкою найкращого результату була Еліна Світоліна, яка виходила до чвертьфіналу у 2018 та 2019 роках.

Що далі?

Наступною суперницею Ястремської за вихід у фінал стане переможниця протистояння нейтральної тенісистки Анни Калінскої та китаянки Цінь Вень Чжен.

Півфінальний матч за участі Ястремської відбудеться у четвер, 25 січня, не раніше 10:30 за київським часом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *