ОСТАННІ НОВИНИ

У Пентагоні розповіли, що Конгрес США гальмує озброєння України

|

У Пентагоні заявили, що відсутність фінансування не тільки впливає на спроможність США надсилати озброєння Україні, а й допомагати з ремонтом вже наданого. Про це на брифінгу сказав речник американського оборонного відомства Патрик Райдер, повідомляє Європейська правда.

Патрик Райдер також нагадав, що через брак фінансування Пентагон не може вилучати зброю з власних запасів, що заважає «задовольняти найнагальніші потреби України на полі бою, включаючи такі речі, як артилерійські снаряди, протитанкові засоби, ракети ППО».

«Крім того, без додаткового фінансування ми не можемо надавати системи і обладнання для задоволення середньострокових і довгострокових потреб і допомагати їм підтримувати в робочому стані системи, які ми вже надали раніше», – підкреслив Райдер.

Він додав, що Пентагон продовжить співпрацювати з Конгресом і закликатиме якнайшвидше ухвалити рішення про додаткове фінансування.

Також у Пентагоні розраховують, що цього року Україна отримає перші винищувачі F-16, а також відповідну інфраструктуру і запасні частини. Про це заявила помічниця міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селеста Волландер.

«Ми працюємо як коаліція над програмою F-16 і прагнемо забезпечити початкову операційну готовність України з її програмою F-16 у 2024 році», – сказала вона.

За словами представниці Пентагону, ця програма охоплює підготовку пілотів, платформи, підготовку техніків, а також запасні частини та боєприпаси.

Раніше в США заявили про необхідність якомога швидше ухвалити рішення про допомогу Україні, оскільки наступні кілька місяців будуть критичними.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *