ОСТАННІ НОВИНИ

Ігор Мазепа вніс заставу і вийшов із СІЗО

|

Бізнесмен, власник інвестиційної компанії Concorde Capital Ігор Мазепа вийшов з-під варти під заставу, повідомляє Forbes.

Заставу Мазепі скоротили із 349 до 21-го мільйона гривень

Як відомо 18 січня Ігоря Мазепу затримали під час перетину українсько-польського кордону, а у компанії відбулися обшуки. У коментарі Forbes Concorde Capital заявила, що слідчі дії повʼязані з позицією Мазепи щодо тиску на бізнес. Згодом стало відомо, що співробітники ДБР затримали Юрія Мазепу Юрія Мазепу – брата власника інвестиційної компанії Concord Capital Ігоря Мазепи. За версією слідства, бізнесмен є організатором схеми протиправного заволодіння землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури – Київської ГЕС. Йдеться про земельну ділянку у Вишгородському районі площею понад 7 га вартістю більше 20 млн грн.

У Concorde Capital повідомили, що правоохоронці вимагатимуть для Мазепи обрання запобіжного заходу з можливістю внесення 700 млн грн застави.

Сам Ігор Мазепа заявив, що не розуміє суті звинувачень ДБР проти нього – «нікому ніяких державних ділянок не виділяв». У коментарі на своїй сторінці у Facebook Мазепа зазначив, що із «російського сліду» в цій справі – хіба що деякі російські слова, «які я почув при затриманні».

Він підтвердив, що підозра стосується виділення земельної ділянки на 2,4 га, що нібито завдало збитків державі на 7 млн грн. «Кажуть, виділили з порушенням законодавства. Чому прийшли до мене – не ясно, бо я нікому ніяких державних ділянок не виділяв. Відповіді на питання, чи затримали тих, хто виділяв, я не отримав», – написав Мазепа. Відносно застави він наголосив, що «з цифрами у прокурорів біда».

У коментарі журналістам в залі суду Мазепа повідомив, що справі проти нього вже 10 років, але вона почала рухатися останні 1,5 місяця, затримання бізнесмен повʼязує із своєю позицією щодо тиску на підприємців і діяльністю громадського руху «Маніфест 42».

Печерський районний суд Києва 19 січня обрав запобіжний захід засновнику інвесткомпанії Concorde Capital Ігорю Мазепі у вигляді тримання під вартою із альтернативою у вигляді застави у 349 млн грн.

В ніч на 22 січня 2024 року за незрозумілих обставин згорів заміський будинок Ігоря Мазепи.

23 січня Київський апеляційний суд частково задовольнив скаргу адвокатів бізнесмена Ігоря Мазепи. Його залишили під вартою до 27 лютого 2024 року, при цьому зменшили заставу до 21 млн грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *