ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти вдарили по Харківщині: є загиблі, постраждали десятки людей, горить газопровід

Маркіян Рой

|

У передмісті Харкова внаслідок ракетних ударів РФ пошкоджений і горить газопровід, є постраждалі, серед них – діти. Про це повідомив начальник слідчого управління Національної поліції у Харківській області Сергій Болвінов.

«Серія ударів по місту та області – горить газопровід, поранені діти», – йдеться в повідомленні.

За даними Сергія Болвінова, було чотири влучання – в передмісті Харкова. Пошкоджено житлові будинки в приватному секторі.

За попередніми даними, осколкові поранення там отримали діти, постраждала також одна жінка. В іншому районі росіяни зруйнували санаторну школу для хворих дітей.

Одна з ракет поцілила в газопровід. На місцях працюють всі служби.

Також ворог обстріляв оздоровчий табір в Балаклії. Попередньо  – двома ракетами С-300.

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що внаслідок ранкового обстрілу маємо повну руйнацію під’їзду багатоквартирного будинку. За його словами, зараз рятівники намагаються розібрати завали, аби знайти під ними людей. Також в одній з постраждалих частин Київського району немає світла, частково води.

Відповідні служби працюють над усуненням наслідків ворожих обстрілів.

Згодом в ОВА повідомили, що у Харкові внаслідок ворожих обстрілів загинули 2 жінки. Вік однієї відомий – 59 років. Четверо людей госпіталізували до лікарні, серед них – десятирічну дівчинку.

За попередніми даними, троє людей загинули, ще приблизно 30 громадян постраждали, повідомив очільник Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко.

За даними Офісу генпрокурора, відомо про чотирьох загиблих: двох чоловіків та двох жінок. Щонайменше 40 осіб травмовано, серед них троє неповнолітніх дівчат 11, 14, 17 років та поліцейський.

Дані уточнюються, рятувальна операція триває.

В обох районах міста суттєвих руйнувань та пошкоджень зазнала цивільна інфраструктура, а саме багатоквартирні та приватні житлові будинки, торгівельний центр, гаражний кооператив, автомобілі, пожежна частина.

Попередньо, ворог бив по місту ракетами типу Х-32 та С-300 з території бєлгородської області рф.

Розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

У Харківський обласній прокуратурі повідомили, що кількість загиблих зросла до пʼяти людей: чотири жінки та один чоловік.

«Незважаючи на зусилля медиків, які до останнього боролись за життя двох поранених жінок, на жаль, у лікарні вони обидві померли», – йдеться в повідомленні.

Отримали поранення 46 осіб.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *