ОСТАННІ НОВИНИ

Скелетоніст Лавренюк здобув другу медаль України на зимових Юнацьких Олімпійських іграх

Маркіян Рой

|

Україна здобула другу медаль на Зимових Юнацьких Олімпійських іграх-2024, що проходять у корейському Канвоні. Ярослав Лавренюк став срібним призером у скелетоні. Про це повідомляє Національний олімпійський комітет.

«Маємо другу нагороду на IV зимових Юнацьких Олімпійських іграх у Канвондо (Республіка Корея). Срібним призером головного мультиспортивного молодіжного форуму чотириріччя став прапороносець збірної України скелетоніст Ярослав Лавренюк. Медаль, яку виборов 16-річний спортсмен з Житомирщини, стала першою в олімпійській історії нашої держави у змаганнях з цього виду спорту», – йдеться в повідомленні.

Скелетоніст завершив свій виступ на санно-бобслейній трасі Alpensia з результатом 1.45,67, програвши 1.01 секунди чемпіону Емілсу Індріксонсу з Латвії.

«Ярослав Лавренюк закінчив перший заїзд на 3-й позиції, але покращивши другу спробу зумів вибороти срібло юнацької Олімпіади. Ця медаль стала першою в історії українського скелетону на Юнацьких Олімпійських іграх», – повідомив у Facebook український скелетоніст Ярослав Гераскевич.

Він додав, що пишається тим шляхом, який українська команда пройшла до цієї медалі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *