ОСТАННІ НОВИНИ

Наступні кілька місяців будуть критичними для України, – Білий дім

Маркіян Рой

|

Адміністрація США вважає, що бойові дії в Україні впродовж кількох наступних місяців матимуть критичне значення для її захисту, тому Конгрес повинен прискорити рішення щодо продовження підтримки. Про це повідомив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає Укрінформ.

«Наступні кілька місяців будуть критичними для України», – сказав представник адміністрації США.

Він наголосив, що росіяни продовжують атакувати Україну безпілотниками й ракетами. Тож українському командуванню вже зараз доводиться приймати складні рішення про те, яку саме зброю та боєприпаси застосовувати в умовах, коли їхні запаси скорочуються.

Водночас РФ продовжує отримувати допомогу від Ірану й Північної Кореї, в тому числі балістичні ракети. Крім того, росіяни налагодили власне виробництво дронів та інших систем озброєнь.

У цьому контексті Кірбі зазначив, що адміністрація США прагне перемоги України. Він нагадав, як президент Байден чітко заявив, що Україна має стати процвітаючою та суверенною країною з відновленими кордонами і суверенітетом.

«І ми хочемо мати можливість далі надавати Україні необхідну підтримку, щоб вона могла досягти цих результатів», – наголосив представник адміністрації США.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *