ОСТАННІ НОВИНИ

Федоров показав окопний РЕБ українського виробництва

Наталя Дуляба

|

В Україні розробили засіб радіоелектронної боротьби AD Counter FPV, який військові вже назвали одним із найякісніших портативних РЕБів. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

AD Counter FPV розробили учасники кластера Brave 1. Він блокує радіочастоти для російських FPV-дронів і глушить їх.

Система генерує білий шум у радіочастотному діапазоні 850–940 МГц, тож FPV-дрон втрачає звʼязок з оператором і стає некерованим. Радіус роботи становить від 250 метрів, якщо відстань між дроном та оператором дрона – 3 000 м. При цьому цей РЕБ починає максимально швидко працювати після ввімкнення – для цього потрібно не більше ніж пів секунди.

«Обладнання вже активно використовують українські військові. Вони називають AD Counter FPV одним з найякісніших портативних РЕБ. Одна з переваг системи – легкість, без акумулятора вона важить 3 кг, а ще в неї є тринога, тому її зручно встановлювати на машини», – відзначив Михайло Федоров.

За запитом військових розробники створили ще одну модифікацію AD Counter FPV у формі рюкзака. Її також активно використовують військові, вона зарекомендувала себе як незамінна річ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook Михайла Федорова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *