ОСТАННІ НОВИНИ

«Віденську кав’ярню» оштрафували на 170 тис. грн за нищення пам’ятки

Маркіян Рой

|

ТЗоВ «Віденська кав’ярня» оштрафували на 170 тисяч гривень за умисне доведення пам’ятки архітектури до руйнації. Йдеться про встановлені на терасі склопакети. Таким чином тераса стала незаконною прибудовою до приміщення пам’ятки архітектури. Про це повідомив департамент містобудування Львівської міськради.

«На початку січня 2024 року Львівська міська рада підписала Постанову про фінансові санкції за порушення закону «Про охорону культурної спадщини». За цією постановою, відомий львівський заклад «Віденська кав’ярня» оштрафовано на 170 тисяч гривень. Причина – «умисне доведення кав’ярні, яка є пам’яткою архітектури, до руйнації», – йдеться в повідомленні.

Мова про встановлені на терасі склопакети, з допомогою яких власники фактично створили незаконну прибудову в приміщенні пам’ятки архітектури.

«Віденська кав’ярня» розташована на території історичного ареалу Львова, в зоні ЮНЕСКО і в об’єкті культурної спадщини – у будинку пам’ятці-архітектури. Та є першим таким закладом у Львові. Будинок складається з трьох поверхів та тераси, які власники за невідомих обставин поділили на окремі об’єкти нерухомості з окремими техпаспортами. Власне саме такі маніпуляції з адресами і дозволили у суді уникнути виконання припису від ЛМР. Адже, згідно із новою адресою, будівля автоматично на папері перестала належати до пам’ятки культурної спадщини», – пояснили у ЛМР.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *