ОСТАННІ НОВИНИ

Уперше в історії три тенісистки з України вийшли в четверте коло турніру Грендслем

Ольга Денисяка

|

Україна встановила національний рекорд за кількістю тенісисток у четвертому колі турніру серії Грендслем. Сталося це на першому тенісному мейджорі нового сезону – Australian Open-2024. Про це повідомляє Суспільне.

В основній сітці AO-2024 стартували сім українських тенісисток, чотири з них — Еліна Світоліна, Леся Цуренко, Марта Костюк і Даяна Ястремська — вийшли у третє коло турніру, побивши національний рекорд на цій стадії.

Натомість до четвертого кола вперше в історії Australian Open пробились три українки — вилетіла лише Леся Цуренко, яка поступилась другій ракетці світу Аріні Сабалєнці. Костюк і Ястремська вперше подолали третій раунд у Мельбурні, Світоліна — учетверте.

Результати українок у третьому колі Australian Open:

  • Леся Цуренко (Україна, 28) — Аріна Сабалєнка (2) 0:2 (0:6, 0:6)
  • Еліна Аванесян — Марта Костюк (Україна) 1:2 (6:2, 4:6, 4:6)
  • Даяна Ястремська (Україна, Q) — Емма Наварро (США, 27) 2:1 (6:2, 2:6, 6:1)
  • Еліна Світоліна (Україна, 19) — Вікторія Голубіч (Швейцарія) 2:0 (6:2, 6:3)

До четвертого раунду турніру в Австралії раніше проходили лише дві українки – Альона Бондаренко та Еліна Світоліна. Але вони не робили це одночасно. Тож уперше в історії до четвертого кола пройшли одразу кілька українок – три.

Україна має найбільше представництво серед усіх країн у четвертому колі жіночої сітки AO-2024. На другому місці йдуть Чехія і США.

Представництво країн у четвертому колі AO-2024:

  • 3 тенісистки — Україна
  • 2 — Чехія, США
  • 1 — Китай, Франція, Італія, Польща (решта — “нейтральні”)

Цей результат також стає абсолютним рекордом України на усіх турнірах серії Грендслем. Попереднє найкраще досягнення – дві українки в 1/8 фіналу, по одному разу це траплялося на кожному з турнірів (крім Австралії).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *