ОСТАННІ НОВИНИ

Взяв на себе удар гранати: у Львові рятують захисника, який втратив на війні ноги

Ольга Денисяка

|

Олег Лучин – 30-річний захисник із села Зимна Вода біля Львова –  рийняв на себе удар російської гранати на Бахмутському напрямку. Побратими поруч вціліли, а йому посікло все тіло: від обличчя до нижніх кінцівок. Ноги захисник втратив одразу і потім ще багато місяців боровся за життя. Про це йдеться в повідомленні центру Незламні.

До ЗСУ чоловіка мобілізували рік тому і вже невдовзі він долучився до оборони Бахмута. Важкого поранення зазнав наприкінці серпня – просто в окопі, куди ворог скинув гранату з дрона. В зоні ураження перебувало троє захисників, але весь удар припав на Олега. Він отримав множинні уламкові поранення. Найбільше ж постраждали ноги.

Через обстріли пораненого довго не могли евакуювати. Турнікети пробули на ногах Олега аж вісім годин – тканини почали відмирати. Тож медикам стабпункту довелося ампутувати кінцівки. Згодом життя захисника продовжили рятувати лікарі Дніпра, Києва та Львова.

До Центру Незламні Олег прибув у все ще вкрай важкому стані.

«Стан пацієнта ускладнювала мультирезистентна бактеріальна інфекція, яка не контролювалася антибіотикотерапією. Це сильно вплинуло на роботу легень та нирок. В Дніпрі він проходив процедуру гемодіалізу. Коли він надійшов до нас, роботу внутрішніх органів підтримували апарати. Десять днів він пробув у нашій реанімації. Спершу мусили побороти інфекцію. А коли нам це вдалося, ми закрили дефекти мʼяких тканин, що виникли після ампутації кінцівок», – розповідає хірург Мар’ян Кузьмак.

Нині триває реабілітація захисника. З ним працюють фізичні терапевти. Ще один етап у його відновленні – це усунення слідів війни з обличчя, мʼякі тканини якого та носова перегородка теж понівечені уламками. В межах спільного проєкту Центру НЕЗЛАМНІ та L’Oreal Україна «(Не) до краси»   хірурги разом з одеськими колегами виконають операцію з реконструкції та пластики носа. А згодом спеціалісти Центру естетичної медицини Першого медоб’єднання Львова остаточно зашліфують рубці та шрами.

Незламний Олег Лучин понад усе мріє знову стати на ноги. А ще, аби його з дружиною сім’я, в якій вже зростає донечка, поповнилася ще й сином.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *