ОСТАННІ НОВИНИ

Швейцарський виробник шоколаду потрапив до списку спонсорів війни

Маркіян Рой

|

Швейцарський виробник шоколаду Barry Callebaut внесений до списку спонсорів війни в Україні. Про це повідомляє Національне агентство запобігання корупції.

Як наголошують в НАЗК, Barry Callebaut залишилася працювати в Росії, використовуючи маніпулятивні твердження про постачання в РФ товарів первинної необхідності і стверджуючи, що «шоколад є частиною щоденного раціону багатьох».

«Зазначене твердження є маніпулятивним, оскільки відповідно до законодавства країни-агресора ані шоколад, ані какаомісткі продукти харчування не належать до продовольчих товарів першої необхідності», – повідомили в НАЗК.

Barry Callebaut не просто продовжує активно підтримувати економіку Росії і не робить спроб засудити наступ Росії на Україну, а й спонсорує агресію проти України.

У листопаді 2022 року Barry Callebaut COCOA AG (Франція) двічі постачала свою продукцію (какао-пасту, олію) російській кондитерській фабриці ТОВ «Верность Качеству», шоколад якої входить до армійських сухпайків (набори з логотипом «Армия России» від «Военторога»), на загальну суму близько 180 тисяч доларів.

Barry Callebaut продовжує бути активним учасником імпортно-експортних операцій, зокрема, у 2023 році на ринок росії було імпортовано товарів на суму понад 94 млн доларів, що більш ніж у 3 рази перевищує показники 2022 року, у якому імпорт до росії склав 29 млн доларів

Серед імпортованих товарів – кондитерські вироби, сухі суміші, какао, какао-масло, пальмова олія, жир з Бельгії, Швейцарії, Естонії, Нідерландів, Німеччини, Італії, Індії, Іспанії.

У Росії Barry Callebaut здійснює свою діяльність через:

  • ТОВ «Барри Каллебаут НЛ Раша». Виручка за 2022 рік виросла до 21,9 млрд руб або 312 млн доларів, чистий прибуток виріс на 59% до 2,7 млрд руб. або 38 млн доларів. Податків сплачено на суму 2,32 млрд руб. або 33 млн доларів.
  • ТОВ «Барри Каллебаут Калининград». Виручка склала 646 млн руб, чистий прибуток – 114 млн руб, сплачено податків – близько 6 млн рублів.

Також ТОВ «Барри Каллебаут НЛ Раша» є засновником ЗАТ «Инфорум-Пром» (здійснює виробництво шоколаду та цукристих кондитерських виробів) та ТОВ «Гор Трейд» (здійснює будівництво житлових та нежитлових будівель). Виручка компаній склала близько 150 млн руб., чистий прибуток – 73 млн руб та сплачено податків – близько 43 млн рублів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *