ОСТАННІ НОВИНИ

«Вони хочуть нас знищити»: історія військового, який після окупації приєднався до ЗСУ

Наталія Жолинська

|

Гранатометник Олег більше року служить у ЗСУ. Зараз він виконує бойові завдання у районі Кліщіївки, що під Бахмутом, хоча ще минулої зими перебував в окупації. Чоловік зумів вивезти свою родину із тимчасово окупованого Скадовська, а сам подолав довгий шлях через територію РФ та приєднався до лав ЗСУ. Історію військовослужбовця оприлюднила Львівська ОВА.

Олег – не лише виконує функцію гранатометника, він також оператор протитанкових ракетних комплексів 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

«Я прожив в окупації пів року. Росіяни – це окупанти. Відношення в них до людей погане. Усе, що їм треба – це наша територія та наші ресурси. Ми їм, як нація, абсолютно не потрібні, тому вони хочуть нас всіх знищити. Були конфлікти із загарбниками, багаторазові перевірки та запитання: чому я не воюю на їхній стороні? Я був мисливцем та мав зброю. Вони прийшли до мене та з погрозами забрали рушниці, мисливські рюкзаки, колекцію ножів. Я спостерігав, як в мене все крадуть, і нічого зробити не міг. Роздягали наголо на блокпостах, перевіряли татуювання, потертості на плечах та спині, які видають військового, питали, чи я не диверсант», – згадує військовий.

Спершу чоловік вивіз своїх рідних, а коли виїжджав сам, вже не було пунктів пропуску, через які можна було виїхати в Україну. Шлях зі Скадовська до Львова пролягав через окупований Крим та територію РФ з вигаданою історією про роботу в Польщі.

«Моя легенда базувалась на тому, що я їду працювати в Польщу. Я пройшов перевірку ФСБ на території країни-агресора. Вони мені повірили. П’ять діб тривала моя «мандрівка»: Крим, Керченський міст, Краснодар, Москва, Латвія, Польща, Львів. Так я потрапив до Львова і наступного дня пішов у військкомат. Я пройшов також перевірку СБУ і, таким чином я зараз тут виконую бойові завдання по захисту України від ворогів», – розповів Олег.

Більше року чоловік служить у лавах ЗСУ. Окупанти забрали в нього домівку, тому зараз Олег бажає справедливості. Захисник виконує бойові завдання у районі Кліщіївки під Бахмутом та всіма своїми силами намагається відігнати ворога з українських території.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *