ОСТАННІ НОВИНИ

На Миколаївщині «волонтерку» засудили до 4,5 року за крадіжку пів мільйона для ЗСУ

Маркіян Рой

|

Суд визнав 42-річну жительку міста Первомайськ, що в Миколаївській області, у заволодінні понад 500 тисяч гривень благодійних внесків на потреби війська й засудив її до позбавлення волі на 4 роки й 6 місяців. Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

Доведено, що зловмисниця, будучи волонтером декількох благодійних організацій, зловживаючи довірою громадян, які організували благодійні збори на закупівлю автомобілів для ЗСУ, обіцяла допомогти у придбанні транспортних засобів по заниженим цінам.

Після зарахування грошових коштів на особистий рахунок, зловмисниця обіцяних зобов’язань не виконала, а грошима розпорядилася на власний розсуд. У такий спосіб шахрайка заволоділа понад 500 тис грн благодійними внесками.

Суд визнав жительку Первомайська винною в кримінальному правопорушенні за фактом заволодіння чужим майном, шляхом зловживання довірою, вчиненому у великих розмірах (ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України). Їй призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком 4 роки 6 місяців.

Вирок ще не набрав законної сили, наразі жінка перебуває під нічним домашнім арештом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *