ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині поховали ще шістьох військових

Наталія Жолинська

|

Сьогодні, 18 січня Львівщина прощається із шістьма захисниками, які віддали своє життя за незалежність України: Ростиславом Шумським, Тарасом Шкарапою, Володимиром Дубівом, Адамом Гломбою, Андрієм Філаретою та Ігорем Бережницьким. Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Ростислав Шумський – проживав у селі Черниця Розвадівської громади. Був гранатометником 421 окремого стрілецького батальйону військової частини А4832. Загинув 14 січня поблизу Калинівки Бахмутського району Донецької області. У Ростислава залишились мама, дружина та діти.

Тарас Шкарапа – із міста Миколаєва, солдат, навідник десантно-штурмового батальйону військової частини А0224. Отримав смертельне поранення біля населеного пункту Мар’їнка Донецької області.

Володимир Дубів – проживав у Червонограді. Службу проходив у військовій частині А0998. Загинув на Донеччині.

Адам Гломб – львівʼянин. На початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну повернувся з-за кордону та став на захист до складу 5-го прикордонного загону Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України. Отримав поранення в Донецькій області, проте знову повернувся на фронт, та загинув. У Адама Гломба залишились мама, брат, троє сестер з родинами.

Андрій Філарет – мешканень Львова. Виконував бойові завдання у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. У Андрія Філарета залишилися батьки, дружина, доньки.

Ігор Бережницький – з міста Дрогобич. Пішов захищати державу в січні 2023 року. Пройшов навчання в Німеччині та став на захист України у складі однієї з окремих десантно-штурмових бригад Збройних Сил України. Ігор загинув 1 січня внаслідок осколкового поранення під час ворожого обстрілу. Вдома у нього залишились дружина, донька, батьки.

Вічна памʼять усім Героям!

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *