ОСТАННІ НОВИНИ

Байден погодився піти на поступки республіканцям, щоб забезпечити допомогу Україні, – ЗМІ

Наталя Дуляба

|

Президент США Джо Байден погодився піти на поступки республіканцям щодо імміграційної реформи, щоби нівелювати критику опонентів у рік виборів та забезпечити продовження допомоги Україні. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Wall Street Journal.

«Готовність Байдена вести переговори з республіканцями демонструє те, чого багато ліберальних демократів давно боялися, що він готовий переміститися вправо, щоб укласти угоду з питань імміграції», – вказано у публікації.

За свою п’ятдесятирічну політичну кар’єру, яка часто зосереджувалася на пріоритетах зовнішньої політики, Байден рідко брався за гостру проблему міграційної політики. А коли він це робив, то зазвичай підтримував помірковану позицію, підкреслює видання. Зараз це питання вийшло у виборчу площину.

Впродовж трьох років адміністрація намагалася приборкати сплеск мігрантів на південному кордоні, і республіканці взялися за це питання, щоби виступити проти переобрання Байдена. Білий дім також усвідомлює цю політичну вразливість. Тож двопартійна угода може нівелювати ці нападки.

Нагадаємо, напередодні 17 січня президент США Джо Байден зустрівся з членами обох палат Конгресу, щоб обговорити важливість ухвалення його запиту, який передбачає, зокрема, понад 60 млрд доларів на підтримку України.

На зустрічі були присутні спікер Палати представників, голови та провідні члени комітетів з питань міжнародних відносин, розвідки, збройних сил та асигнувань обох палат. Байден наголосив на важливості ухвалення рішень у Конгресі для забезпечення України необхідними ресурсами, у тому числі засобами протиповітряної оборони та артилерії, для захисту від вторгнення Росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *