ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській філармонії відбудеться концерт пам’яті піаністки Етелли Чупик

Романа Гусак

|

У середу, 17 січня, о 19:00 у концертному залі ім. С. Людкевича Львівської філармонії відбудеться виступ фортепіанного дуету Dovhan&Zubko – концерт пам’яті на честь видатної української піаністки Етелли Чупик. Про це повідомили організатори заходу.

Дует виконуватиме композиції видатних композиторів: Скарлатті, Моцарта, Бетховена, Людкевича, Алмаші, Брамса та Шуберта.

Як відомо, Етелла Чупик – українська піаністка родом із Закарпаття. Її музична карʼєра розпочалась ще з дитинства: у трирічному віці Етелла почала грати на фортепіано, а у пʼятирічному – виступила зі своїм першим концертом з творів Шуберта і Шопена. Впродовж життя жінка гастролювала по Європі, виступала з найвідомішими диригентами, та записала 13 компакт-дисків з творами від Доменіко Скарлатті до Клода Дебюссі.

Dovhan&Zubko – фортепіанний дует у складі Петра Довганя та Наталі Зубко, який виконує композиції від епохи бароко до сучасності. Дует представляє твори як для фортепіанного дуету, так і для фортепіанного ансамблю у супроводі оркестру. Також вони відомі не лише у Львові, а й у Європі. Сам Петро Довгань навчався в класі Етелли Чупик у Львівській музичній академії.

Придбати квитки можна тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *