ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський прибув до Швейцарії

Наталя Дуляба

|

Президент України Володимир Зеленський 15 січня прибув із робочим візитом у Швейцарію. Про це він повідомив у своїх соцмережах.

У графіку глави держави – участь у Давоському форумі, переговори головами обох палат парламенту, керівниками партій і фракцій й президенткою Швейцарії Віолою Амхерд.

«Подякую за принципову підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. Вірю, що участь Швейцарії у Формулі миру та її відповідний досвід допоможуть наблизити справедливий мир на основі нашого бачення. Також говоритиму про повернення викрадених дітей, санкції та пошук механізмів для використання заморожених російських активів, співпрацю щодо гуманітарного розмінування, фінансової підтримки та відбудови України», – відзначив Володимир Зеленський.

Крім того, у Давосі український лідер матиме двосторонні зустрічі з представниками ЄС і НАТО щодо євроатлантичної інтеграції України, а також побачиться з лідерами держав та великих бізнесів, щоб посилити оборонну та економічну стійкість України.

Додамо, що Всесвітній економічний форум у Давосі проходить з 15 по 19 січня. Основа тема цьогорічної зустрічі – «Відновлення довіри».

Участь у форму візьмуть більше 100 представників урядів з усього світу, всіх основних міжнародних організацій, низка компаній, а також лідери громадянського суспільства, провідні експерти та інші.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *