ОСТАННІ НОВИНИ

Швеція збільшить виробництво артилерійських боєприпасів для України

Маркіян Рой

|

Шведський уряд підписав угоду з виробником боєприпасів Nammo про збільшення потужностей виробництва артилерійських снарядів, а також зміцнення ланцюгів постачання. Про це повідомляє The Defence Post, передає Укрінформ.

У Шведській адміністрації оборонних матеріалів (FMV) заявили, що угода буде зосереджена на посиленні безпеки ланцюгів постачання 155-мм артилерійських боєприпасів.

Зазначається, що вона спрямована на підтримку акту щодо виробництва боєприпасів (ASAP), який був ухвалений Європейським парламентом у липні для збільшення виробництва боєприпасів і ракет в Євросоюзі для посилення його оборонних можливостей.

Остаточний варіант контракту, який спільно фінансується шведською державою і ЄС, буде підготовлений після того, як союз виділить кошти на перший квартал 2024 року.

Ця угода є частиною постійної підтримки Швецією України в умовах розв’язаної Росією війни.

Інші країни Північної Європи, такі як Норвегія та Данія, також надіслали артилерійські снаряди, щоб допомогти Україні протистояти вторгненню.

У 2022 році Nammo підписала семирічний контракт з FMV на виробництво різних видів 12,7-мм боєприпасів на своїх виробничих лініях в Іспанії і Норвегії.

Угода вартістю 120 мільйонів крон (11,6 мільйона доларів США) закріпила за Nammo статус єдиного постачальника боєприпасів у Швеції до 2029 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *