ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонники врятували 21-річного киянина, який плив через Тису за кордон

Маркіян Рой

|

На Закарпатті прикордонники врятували 21-річного киянина, який намагався вплав дістатись угорського берега Тиси та ледь не загинув. Про це йдеться у повідомленні Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

«Дослухавшись «дружньої» поради колеги по роботі, молодик скористався послугами ділків з телеграм каналу, які за 5 тисяч доларів обіцяли організувати йому безперешкодний перетин кордону. Як покидатиме країну, киянину не сказали, запевнивши, що цей спосіб перевірений та абсолютно безпечний», – йдеться в повідомленні.

Чоловік прибув у село Вилок. Перетинати кордон йому було запропоновано у темний час доби. Після передачі грошей переправникам, киянину вказали напрям руху та зникли. Про те, що шлях до сусідньої Угорщини пролягатиме через річку, молодик дізнався вже на березі Тиси.

«Зіскочивши з обриву у крижану воду з потужною течією, киянин зрозумів, що потрапив у небезпечну пастку, вхопився за гілки дерев, вкритих водою та льодом, але через сильний холод вибратися самостійно з річки вже не зміг. На щастя, чоловік встиг повідомити про те, що сталося працівників швидкої допомоги та скинув їм геолокацію свого місцезнаходження», – повідомили прикордонники.

Отриману інформацію медики передали прикордонникам, які вже за кілька хвилин знайшли порушника та витягнули його на берег. Чоловіка одразу доставили на підрозділ надали першу допомогу, сухі речі, гарячий чай та викликали працівників швидкої допомоги. По прибуттю медики оглянули потерпілого, госпіталізації він не потребував.

Наразі оперативники загону встановлюють коло осіб, причетних до організації незаконного перетину кордону врятованого киянина.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *