ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині встановили новий рекорд України з наймасовішого виконання колядки

Маркіян Рой

|

У суботу, 13 січня, у селі Мшанець на Львівщині відбувся зʼїзд вертепів та коляд. Під час заходу встановили Рекорд України з виконання коляди «Там во Бахмуті». Про це повідомляє Суспільне.

Акцію «Різдвяні пташки» ініціювали священники Роман Гром зі Мшанця й Іван Галь, капелан 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

«Ідея акції «Різдвяні пташки» виникла в мене кілька місяців тому. Я довго з нею боровся, роблю я її чи не роблю, бо розумів, що емоційно й ресурсно треба затратити, але потім зрозумів, що все-таки нашим військовим треба більше, ніж нам. Ми співпрацювали з отцем Іваном Гальом. На цей час нам вдалося зібрати 250 учасників і ми назбирали 4,7 мільйона гривень. Мета – об’єднати найбільшу кількість вертепів і коляд навколо збору на дрони для 80 бригади і це вдалося», – розповів отець Роман.

У заході взяло участь 1259 колядників у складі 105 вертепів. На дрони для 80-ї десантно-штурмової бригади наразі вдалося зібрати 4,7 мільйона гривень.

«Ми їх [зірки] виготовляли, вони зроблені в кольорах 80 бригади. Це є ознакою приналежності до цієї акції. Також всі, хто бачили ту зірку, знали, що діти збирають на дрони. Було близько десятка закордонних вертепів, це Америка, Англія, Іспанія, Італія, Канада», – додав отець Роман.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Суспільне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *