ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні з Польщею затримали латвійця, який намагався вивезти антикварний посуд

Маркіян Рой

|

На українсько-польському кордоні затримали латвійця, який хотів вивети з України антикварний фарфоровий посуд «М.С. Кузнецов». Про це повідомляє пресслужба Львівської митниці.

13 січня в пункт пропуску «Краковець – Корчова» прибув автомобіль Opel Vivaro, яким кермував 43-річний громадянин Латвії.

«Чоловік прямував до Польщі, повертаючись з приватної поїздки в Україну, і для проходження митного контролю обрав смугу «зелений коридор». Тим він засвідчив, що не переміщує товарів, обов’язкових до декларування та оподаткування», – йдеться в повідомленні.

Однак під час огляду його авто працівники митниці виявили в багажному відділенні 38 одиниць посуду (фаянс/фарфор), позначених на звороті фірмовим гербом і написом «М.С. Кузнецов».

За попередніми даними, виявлені горнятка, тарілки та інші вироби можуть становити антикварну цінність, що стане відомим після проведення спеціальної експертизи.

За цим фактом працівники митниці склали адмінпротокол, відповідно до ч.3 ст.471 (Недекларування товарів (крім валютних цінностей), що підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо вивезення за межі митної території України та які переміщуються громадянами) МКУ.

Довідково

«Товариство виробництва порцелянових, фаянсових М. С. Кузнєцова» – одне з найбільших порцеляно-фаянсових виробництв російської імперії кінця XIX – початку XX століть. Було засновано в 1889 році російським промисловцем і підприємцем з роду Кузнєцових Матвієм Сидоровичем Кузнєцовим і проіснувало до 1917 року, коли більшість підприємств було націоналізовано.

Більшість заводів підприємства розташовувалися в Україні, проте були і такі, що дислокувалися в російській імперії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *