ОСТАННІ НОВИНИ

Федоров закликає українців збирати FPV-дрони вдома

Маркіян Рой

|

Віцепрем’єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликає українців пройти безкоштовне навчання і збирати FPV-дрони вдома. Про це він повідомив у Facebook.

«За час повномасштабної війни уряд змінив полюси для виробників безпілотників, прибравши блокери й створивши для них умови. Це дало старт масовому виробництву. Саме тому я й казав, що мільйон FPV-дронів за рік – це реалістична ціль. Зараз виробництво розвивається, і поки компанії набирають обертів, кожен особисто може рухати Україну до перемоги, навіть у тилу», – зазначив Федоров.

Федоров розповів про проєкт Народний дрон від Victory Drones фонду технологічної допомоги Dignitas.

«Це інженерний курс, який навчить вас, як удома зібрати 7-дюймовий FPV-дрон. Під час навчання отримаєте доступ до лекцій, будуть Zoom із лекторами, перелік компонентів та мастхев інструментів і матеріалів, які треба придбати, а також доступ до спільноти інженерів, де можна радитися й ставити запитання», – пояснив міністр.

Зібравши FPV-дрон, його потрібно буде надіслати інструкторам Victory Drones. Якщо безпілотник пройде перевірку якості збірки та випробування з вагою, його передадуть військовим.

На безкоштовний курс, який стартує кожні два тижні, можна записатись за посиланням.

«Учасники курсу вже передали військовим понад 100 безпілотників. Загалом більш ніж 80% з них надійшли на перевірку до інструкторів Victory Drones у гарному робочому стані, решту треба було дещо допрацювати», – повідомив Федоров.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *