ОСТАННІ НОВИНИ

Компанія PepsiCo забороняє згадувати ЗСУ, – B4Ukraine

Андрій Котенський

|

Компанія PepsiCo під час пошуку нового рекламного агентства в Україні восени 2023 року поставила перед потенційним партнером умову виключити будь-які згадки про війну чи підтримку України та її армії в майбутніх комунікаціях. Про це йшлося в брифі, з яким ознайомилася міжнародна організація B4Ukraine, яка відстежує компанії, які продовжують вести бізнес в рф, пише hromadske.

«НІ: згадування війни, ворожнечі, агресії, військовослужбовців (з боку бренду), Збройних сил України. НІ: підтримка України та армії. НІ: негативна конотація, створення відчуття «небезпеки»», – зазначено в списку обмежень від PepsiCo.

Коаліція B4Ukraine звернулася до офісів Pepsi в Україні та США, щоб отримати коментар з цього приводу. Але на момент публікації не отримала відповіді.

«Глобальна коаліція громадських організацій B4Ukraine закликає PepsiCo негайно припинити свою діяльність в росії й вимагає від уряду США випустити бізнес-посібник, попереджаючи американські компанії про зростання правових, репутаційних і фінансових ризиків при здійсненні бізнесу під військовим контролем в рф», – закликає B4Ukraine.

Довідка. PepsiCo виробляє безалкогольні напої, соки, чипси, закуски, молочні продукти й інші харчові продукти під брендами Chester’s, Chipsy, Lay’s, Mirinda, Pasta Roni, Pepsi, Propel, Sandora, 7Up, Simba, Snack a Jacks, Sonric’s, Tropicana тощо.

Чистий прибуток PepsiCo в росії зріс у 2023 році на 333% – до 525 мільйонів доларів. Компанія сплатила приблизно 115 мільйонів доларів податків у кремль. Через це Національне агентство з питань запобігання корупції внесло PepsiCo до списку міжнародних спонсорів війни. За даними НАЗК, у компанії є в росії 19 заводів, десятки тисяч працівників і 600 відкритих вакансій.

У березні 2022 року компанія оголосила про припинення рекламних заходів і виробництва деяких напоїв у росії, але дозволила продавати інші продукти, такі як дитяче харчування, щоб, як висловилася PepsiCo, «залишатися вірною гуманітарному аспекту свого бізнесу».

Проте фактично компанія продовжує виробництво чипсів, закусок і безалкогольних напоїв.

Нині Pepsi Cola в росії переважно продається під брендом Evervess-Cola, хоча й Pepsi Cola все ще легко доступна в російських супермаркетах через так званий паралельний імпорт, коли товари імпортуються без дозволу виробника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *