ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині звільнили водія маршрутки, в якій був несправний валідатор

Ольга Денисяка

|

На Львівщині звільнили водія одного з маршрутів, який озвучив недостовірну інформацію щодо роботи е-квитка. Мова йде про водія автобусного маршруту №709 Львів АС «Західна» – Ільник, який обслуговує перевізник ПП «Тур-Авто». Про це йдеться в повідомленні Львівської ОВА.

За даними ОВА, інцидент трапився у вівторок, 9 січня, під час розмови з журналістами місцевого телеканалу.

Як повідомляє ZAXID.NET, журналісти перевіряли, як працює безготівкова оплата у приміських та міжміських автобусах Львівщини, водій автобусного маршруту №709 «Львів–Ільник», що відправляється із АС «Західна», порекомендував не платити за проїзд карткою, оскільки система може зняти більшу суму за проїзд.

Між журналісткою та водієм автобуса відбувся такий діалог:

Журналістка: Скажіть, а карткою можна?

Водій: Може у вас всі гроші забрати.

Журналістка: А що, воно не працює?

Водій: Бачте який мороз?

Журналістка: А що, через мороз не працює?

Водій: Прошу пані, ви хочете лишитися без грошей? Може взяти від кінцевої до кінцевої.

Того дня журналісти проінспектували ще дві маршрутки. В автобусі №570 сполученням «Львів-Гірське» журналістам вдалося завалідувати картку, а от при виході ні. Ще в одній маршрутці, зі сполученням «Львів – Добротвір», валідатора взагалі не було.

У Львівській ОВА у п’ятницю, 12 січня, відреагували на сюжет і повідомили, що водій автобусного маршруту №709 Львів АС «Західна» – Ільник, який обслуговує перевізник ПП «Тур-Авто» озвучив завідома недостовірну інформацію щодо роботи АСООП на території області.

«Інцидент трапився у вівторок, 9 січня, під час розмови з журналістами місцевого телеканалу. Зрештою, сюжет вийшов в ефір, темою якого було функціонування автоматизованої системи обліку оплати проїзду у приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування Львівської області. З урахуванням цього департамент дорожнього господарства Львівської ОВА провів роботу з автотранспортним підприємством ПП “Тур-Авто” щодо забезпечення ними в межах договірних обов’язків постійної та безперебійної роботи АСООП», – йдеться у повідомленні Львівської ОВА.

Зазначається, що підприємство відреагувало на слова свого працівника та звільнило його за порушення трудової дисципліни.

«Водії та перевізники, які своїми діями дискредитуватимуть систему АСООП, не будуть обслуговувати приміські та міжміські (внутрішньообласні) маршрути Львівської області. Система АСООП створена для забезпечення зручності пасажирів, а також уніфікації технологій та способів оплати проїзду пасажирів і багажу в пасажирському транспорті», – повідомляє директор департаменту дорожнього господарства Орест Шуліковський.

На фото скрін із відео журналістів

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *