ОСТАННІ НОВИНИ

Meta видалила сторінку проєкту «Меморіал» із історіями загиблих українців

Андрій Котенський

|

Американська корпорація соціальних мереж Meta, що належить Марку Цукербергу, видалила із платформи Instagram сторінку проекту «Меморіал», де збирали історії українців, які загинули через війну терористичної росії проти України. Про це повідомив координатор проєкту Євген Спірін.

Meta видалила сторінку із історіями майже 5500 українців, яких було ідентифіковано і які загинули через дії терористичної держави РФ.

«За майже два роки великої війни команда Меморіалу зібрала історії 5 440 людей, яких вбила jbna rsna на війні в Україні. Це мало, на фоні загальної кількості жертв? Можливо, але це 5440 Імен замість безвісних «осіб». Це 5440 історій життя тих, хто гинув під російськими ракетами, кого вбивала уламками і снарядами, хто боронив країну, хто гинув в будинках і підвалах цілими сім’ями, кого крали, катували, знищували. 5440 голосів, яких ніколи не можна забувати. Ніколи, бо забуття це і є стирання нас, як українців», – повідомив Євген Спірін.

За його словами, із жовтня по грудень сторінки «Меморіалу» блокували 4 рази. А в грудні компанія Meta знесла напрацьовану платформу безповоротно.

«Звісно, все зберігається і на сайті, але. Можливао Meta не хочеться, щоб серед щасливого життя Instagram були крики завалених бетоном дітей. А можливо «просто так». Але це не зупинить «Меморіал»… Тепер у проєкту нова сторінка: Memorial.platform. Просто підпишіться на неї, щоб не забувати. Це не про естетику і дизайн. Це про те, щоб не забувати. Ніколи», – закликав Євген Спірін.

Сайт платформи «Меморіал» за посиланням: Victims.Memorial

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *