ОСТАННІ НОВИНИ

Дрони, снаряди та заморожені активи РФ: про що домовились в Естонії

Ольга Денисяка

|

Міністри закордонних справ України та Естонії обговорили постачання дронів, артилерійських снарядів та використання заморожених російських активів для України. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За словами Кулеби, Україна розширила виробництво безпілотників, у тому числі безпілотників FPV, і працює з усіма сторонами, щоб швидко наростити подальше спільне виробництво.

«Безпілотники, артилерійські снаряди, використання заморожених російських активів, вступ України до ЄС і НАТО. Під час візиту президента Володимира Зеленського до Талліна голова МЗС Естонії і я домовились про наступні кроки, які ми зробимо разом для просування цих зусиль. Україна цінує ініціативу Естонії у 2023 році передати ЄС один мільйон артилерійських снарядів. Ми погодилися невтомно працювати, щоб ЄС прискорив виконання цього зобов’язання», – йдеться в повідомленні.

Дмитро Кулеба також подякував Естонії за введення закону про використання заморожених російських активів.

«Ми закликаємо парламент Естонії ухвалити його та показати приклад для інших», – додав міністр закордонних справ

Нагадаємо, вранці 11 січня Володимир Зеленський приїхав в Естонію. Там він зустрівся з президентом країни, з прем’єр-міністеркою та виступив на парламентському засіданні.

Перед цим 10 січня Зеленський прибув із неанонсованим візитом у Литву. Там президент країни Гітанас Науседа оголосив про надання військової допомоги на 200 млн грн. Боєприпаси, військову техніку та інше обладнання Україна отримає вже у січні та лютому.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *