ОСТАННІ НОВИНИ

Україна законтрактувала роботизовані турелі «ШаБля»

Андрій Котенський

|

Україна вперше законтрактувала інноваційні роботизовані турелі «ШаБля» –куленепробивна автоматизована система під кулемети, що допомагає бійцям дистанційно знищувати ворога. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За словами Михайла Федорова, саме завдяки дистанційній роботі турель зберігає життя та здоровʼя кулеметників. «ШаБля» – це інновація і приклад зброї сучасної війни. Розробка перейшла зі стартапу в сталий проєкт, який контрактує держава.

«Наша задача – допомагати створювати інновації, аби вони швидше доходили до поля бою, швидше застосовувались, ми отримували зворотний звʼязок і цих інновацій більшало. Ми повинні сіяти стартапи і давати молодим підприємцям створювати проєкти, які змінюють ситуацію на полі бою. Технології допомагають зберігати життя нашим воїнам і бути ефективними», – повідомив він.

Окрім того Федоров закликав усіх, хто має розробку, яка може змінити ситуацію на полі бою, долучатись до кластеру для розвитку військових технологій в Україні Brave1, і отримувати грант.

«Десятки проєктів кластеру вже отримали державні контракти і, можливо, ваш наступний. Наближчайте перемогу власноруч», – додав міністр.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *