ОСТАННІ НОВИНИ

У 79-річного мешканця Львівщини виявили чотири види раку

Маркіян Рой

|

У 79-річного мешканця Львівщини Володимира за 15 років чотири рази виявляли рак. Чоловік уже успішно поборов три онкологічні захворювання, зараз веде боротьбу з четвертим. Про це повідомили у Львівському онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі.

Перше онкологічне захворювання,  у чоловіка виявили у 2009 році – рак лівої нирки у І стадії. Діагноз шокував чоловіка, бо у нього не було жодних скарг. Та він відразу звернувся до спеціалістів онкоцентру, які видалили злоякісне утворення і здавалося, що життю пацієнта вже нічого не загрожує. Втім, ця хвороба підступна і може повернутися будь-коли.

«Після завершення лікування, пацієнти стоять на обліку в онколога за місцем проживання. Але раз на рік ми зв’язуємося з ними та нагадуємо про обстеження, які вони мають зробити. Це потрібно для того, щоб не пропустити прогресування хвороби, виявити рецидив, або ж підтвердити, що хвороба точно відступила», – каже уролог-онколог онкоцентру Василь Ковальський.

У Володимира також були супутні хвороби. За кілька років у нього стався інсульт, і під час щорічного обстеження медики виявили не тільки рак простати, але й аномальне розшарування аорти, яке треба було негайно оперувати.

Онкологи провели чоловікові радикальну простатектомію – і рак відступив вдруге.

«Мій організм ніяк не реагував на хворобу. Я не мав ніяких скарг, і якби тут, у лікарні, спеціалісти не обстежували так ретельно, мене б, напевно, просто уже не було б», – не стримуючи сліз розповідає пан Володимир.

Через кілька років у Володимира діагностували рак шкіри нижньої повіки у І стадії. І знову лікування, операційне втручання та, здавалося б, перемога над недугою. Але у 2023 році пацієнт знову почув діагноз – рак привушної слинної залози справа.

За словами лікаря Василя Ковальського, усі ці діагнози є абсолютно різними і не пов’язані між собою. І те, що захворювання виявили вчасно заслуга не лише досвідчених хірургів, а й самого пацієнта, бо чоловік не пропустив жодного обстеження та чітко виконував усі рекомендації спеціалістів. За словами онколога це суттєво вплинуло на результат.

Наразі Володимир проходить курс променевої терапії, аби знищити залишкові ракові клітини на привушній слинній залозі. Він водить машину, самостійно приїжджає до онкоцентру на процедури та вірить, що скоро повністю здолає і це захворювання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *