ОСТАННІ НОВИНИ

LEGO судиться з компанією зі Стрия через авторські права

Андрій Котенський

|

Данський виробник іграшок LEGO судиться з компанією зі Стрия через авторські права, зокрема, вимагає знищити понад 11 тис. конструкторів, повідомляє LVIV.MEDIA.

Компанія LEGO позивається до ТОВ «Компанія Генезіс» зі Стрия через іграшки які порушують авторське право. Про це стало відомо з ухвали Господарського суду у Львівській області. Стрийська компанія замовила понад 11 тис. конструкторів з Китаю, у яких є копії фігурок, запатентованих данським виробником іграшок.

За матеріалами справи, ТОВ «Компанія Генезіс», яке зареєстроване у Стрию, у 2023 році замовило 11 064 дитячих конструкторів торговельної марки Alle Blox. У квітні 2023 року з повідомлення Львівської митниці представник компанії LEGO дізнався про ввезення цих іграшок до України. Тоді він звернувся до Господарського суду Львівської області з проханням зупинити митне оформлення конструкторів Alle Blox, адже, за його словами, вони порушують авторські права.

У заяві представник LEGO повідомив, що компанія провела експертне дослідження іграшок, які замовила Компанія Генезіс. Експерти встановили, що у своїх конструкторах виробник Alle Blox скопіював дві фігурки, дизайн яких запатентувала LEGO. Одна з них – це фігурка на ім’я Стефані, яка продавалася в комплекті набору LEGO Friends. Цей набір вийшов у продаж в США ще на початку 2012 року.

У зв’язку з порушенням права на інтелектуальну власність, компанія LEGO просить зупинити розмитнення конструкторів, а також вилучити їх з обігу та знищити. Наступне засідання, на якому вирішуватимуть долю іграшок, відбудеться 11 січня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *