ОСТАННІ НОВИНИ

40% населення України цього року потребуватиме гуманітарної допомоги, – ООН

Андрій Котенський

|

Понад 14,6 мільйонів людей, 40% населення України, цього року потребуватиме гуманітарної допомоги, повідомляє Українська правда із посиланням на управління ООН з координації гуманітарних питань.

За інформацією ООН, війна також змусила близько 6,3 мільйона українців виїхати за кордон.

В організації зазначають, що після повномасштабного вторгнення Російської Федерації люди пережили майже два роки невпинних бойових дій.

Щодня гинуть і отримують поранення цивільні особи, а їхні будинки та критична інфраструктура руйнуються.

У ООН наголосили, що перший тиждень січня приніс Україні хвилю нападів, яка почалася 29 грудня і триває донині.

Сім’ї по всій Україні зустрічали Новий рік під звуки сирен повітряної тривоги, у підземних сховищах та на станціях метро чи в підвалах своїх будинків.

В ООН детально описали усі російські удари по Україні.

Координатор надзвичайної допомоги Мартін Гріффітс і Верховний комісар у справах біженців Філіппо Гранді найближчими днями представлять скоординовані ООН плани щодо порятунку життів і подолання страждань, спричинених надзвичайною ситуацією.

Відбудеться панельна дискусія для презентації обох планів за участю Мартіна Гріффітса, Філіппо Гранді, координатора гуманітарних питань в Україні, Деніз Браун, віце-прем’єр-міністра України Ірини Верещук та представників громадських організацій з України та Польщі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *