ОСТАННІ НОВИНИ

Українська ППО збила перший реактивний Shahed-238

Маркіян Рой

|

Українська протиповітряна оборона збила перший ударний дрон «Shahed-238» з китайським реактивним двигуном. Про це повідомив військовий експерт в області зв’язку Сергій Флеш.

За словами військового, безпілотник мав китайський двигун та рухався зі швидкістю 500 км/год. Зазначимо, швидкість типових для російських атак «Shahed 131/136» – 185 км/год.

«Що тепер важливо розуміти: на реактивному двигуні Шахеди можуть літати по всій країні. Раніше були сумніви. Жодної «супер зброї рейху» на нових «Shahed» немає. Звичайний заряд. Звичайна навігація. Швидкість висока, ППО відпрацьовує», – повідомив Сергій «Флеш».

Флеш зазначив що, враховуючи швидкість нових російських безпілотників, мобільним групам ППО необхідно буде видавати ПЗРК по типу «Оса», «Ігла» або Stinger, оскільки звичайне зенітне обладнання не зможе впоратися з такими дронами-камікадзе.

«Українці мають знати, що, окрім звуку мопеда в небі, тепер є звук літака. Приємна новина в тому, що ми його ЗБИЛИ», – додав Флеш.

За даними ЗМІ, Китай постачає в Росію гелікоптерами, безпілотниками, оптичними прицілами і металами, які використовуються в оборонній промисловості.

Нагадаємо, що Міністерство торгівлі США оголосило про введення торговельних обмежень стосовно 11 китайських і 5 російських компаній, звинувативши частину з них у постачанні компонентів для виробництва безпілотників для армії РФ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *