ОСТАННІ НОВИНИ

Торік Львівщина витратила 35 млн грн на встановлення сирен

Ольга Денисяка

|

У 2023 році на Львівщині встановили понад 300 електронних та гучномовних сирен. На це витратили 35 млн грн з міського та обласного бюджетів. Про це йдеться в повідомленні Львівської ОВА.

Так, у населених пунктах 57 громад області встановили понад 300 електронних сирен та гучномовних систем. На це скерували орієнтовно 35 мільйонів гривень в межах співфінансування з обласної програми «Безпечна Львівщина».

Окрім цього, в ОВА повідомили, що в області триває заміна несправного обладнання. Зокрема, цими днями відновили електромеханічну сирену, встановлену на будинку 29, що на вулиці Мазепи у Львові, яка тепер сповіщатиме громадян про повітряну загрозу.

«Цю роботу працівники компанії, що проводить експлуатаційно-технічне обслуговування місцевих систем оповіщення, як представники відповідального бізнесу, провели на волонтерських засадах власним коштом. Звертаємося до жителів області і нагадуємо про необхідність реагувати на попередження органів влади про небезпеку, не нехтувати сигналами цивільного захисту», – зазначив директор департаменту з питань цивільного захисту Ігор Туз

Додамо, що в обласному бюджеті на 2024 рік передбачили кошти на підтримку сил безпеки і оборони та заходи, пов’язані з протистоянням збройній агресії pocії. На реалізацію комплексної програми «Безпечна Львівщина» передбачили видатки в сумі 400 мільйонів гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *