ОСТАННІ НОВИНИ

Хакери розсилають військовим ЗСУ повідомлення зі шкідливим програмним забезпеченням

Маркіян Рой

|

Хакери розсилають військовослужбовцям ЗСУ повідомлення зі шкідливим програмним забезпеченням під виглядом рекрутингу до 3-ї ОШБр та ізральського ЦАХАЛ. Про це  інформує Держспецзв’язку.

«Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, вжила заходів щодо серії кібератак, в ході яких зловмисники розсилали в месенджері Signal військовослужбовцям ЗСУ повідомлення зі шкідливим програмним забезпеченням на тему рекрутингу до третьої окремої штурмової бригади ЗСУ та Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ)», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що повідомлення зловмисників містять файли-архіви, запуск вмісту яких призведе до зараження комп’ютера шкідливими програмами REMCOSRAT і REVERSESSH. При цьому, назви та вміст архівів зловмисники намагаються зробити цікавими для військових – «опитування полоненого», «геолокації», «команди кодування», «позивні» тощо.

Підозрілу активність виявили фахівці американо-японської компанії Trendmicro в кінці грудня 2023 року та повідомили про це CERT-UA.

У разі виявлення підозрілої активності на комп’ютерах та в інформаційно-комунікаційних системах ЗСУ фахівців просять невідкладно інформувати про це Центр кібербезпеки ІТС.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *