ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти вивели в Чорне море ракетоносії, можуть готуватись до нових ударів, – ЗСУ

Наталя Дуляба

|

Ввечері 4 січня російські окупанти вивели в чорне один ракетоносій, а вночі 5 січня до нього долучився ще один. Це може свідчити про підготовку до нових атак по Україні. Про це повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в етері національного телемарафону.

Так, 5 січня на бойовому чергуванні у Чорному морі перебувають два російські фрегати, які можуть бути нести до 16 крилатих ракет «Калібр».

За словами Наталії Гуменюк, це є «надзвичайно високий» рівень ракетної небезпеки з моря, адже «Калібри» є високоточною зброєю, яка здатна охоплювати всю територію України.

«Те, що ворог почав виводити ракетоносії, може свідчити про підготовку до наступного ракетного удару. Чи буде він точковий чи масований, це не так принципово, адже ми спостерігаємо, що противник намагається тривати відповідну ракетну активність і створювати системну напругу для систем ППО… Окупанти системно випробовують нашу протиповітряну оборону, і це свідчить про те, що вони обізнані, що вона посилена, тож намагаються знайти способи її [системи ППО] обійти», – підкреслила речниця Сил оборони півдня України.

Українців традиційно закликають не нехтувати своєю безпекою й не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *