ОСТАННІ НОВИНИ

На Україну насуваються морози до -20°C. На дорогах обмежать рух

Ольга Денисяка

|

В Україні через негоду на низці основних автошляхів можуть запроваджуватись обмеження руху, щоб розчистити сніг. Водіям радять не виїжджати на власному транспорті, якщо немає критичної потреби. Про це повідомив голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм.

«Починаючи з неділі в Україні очікуються великі опади, різке зниження температури та ускладнення руху на автомобільних дорогах. І якщо наприкінці минулого року це стосувалося лише декількох областей, цього разу нас очікують негоди протягом майже місяця по всій країні», – йдеться в повідомленні.

З 7 січня в Агентстві відновлення працюватиме цілодобовий штаб щодо ліквідації наслідків негоди. В Агентстві закликають:

  • Не виїжджати на власному транспорті, якщо немає критичної потреби. У разі, якщо ви все ж виїжджаєте на дороги, беріть із собою ланцюги протиковзання на колеса та додаткове пальне. Бажано також мати термос із гарячим чаєм або кавою. 
  • Бізнесу варто уважно планувати логістику. Водіям великогабаритного транспорту бажано користуватися майданчиками для відстою, які є вздовж державних доріг. 

В Агентстві відновлення працюватиме цілодобова гаряча лінія. Із запитанням щодо стану проїзду автомобільними дорогами державного значення звертайтесь за номером: +38 067 400 60 80. У випадку виникнення надзвичайних ситуацій звертайтесь за номерами: 101, 102 та 103. 

Негода може призвести до ускладнень руху на дорогах та необхідності їх перекриття або часткового обмеження руху для того, щоб розчистити сніг. Такі обмеження можуть бути введені на основних дорогах, зокрема:

  • М-05 Київ-Одеса
  • М-30 Стрий-Умань-Дніпро-Ізварине
  • М-13 Кропивницький-Платонове
  • М-22 Полтава-Олександрія
  • Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь
  • Н-11 Дніпро-Миколаїв
  • Н-24 Благовіщенське-Миколаїв
  • Н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка та на інших основних маршрутах, зважаючи на ситуацію.

Як інформує Укргідрометцентр, 7-9 січня в країні будуть складні погодні умови. Причина – арктичне повітря з півночі Європи та утворення активного циклону на півдні країни. Вдень 7 січня та протягом доби 8 січня в Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській областях очікується значний сніг – до 10-20см. У Кіровоградській та Дніпропетровській областях – до 30 см. 

В Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях синоптики прогнозують значні опади – дощ, який переходитиме у сніг. Тут також буде ожеледь і налипання мокрого снігу.  Сильні пориви вітру очікуються в східних і південних областях – до 15-20 м/с, будуть хуртовини, снігові замети. На більшості доріг – ожеледиця. Упродовж 7-9 січня з півночі на південь очікується значне зниження нічної температури до 13-20° морозу (на Чернігівщині та Сумщині до 19-25° морозу), у південній частині до 7-15° морозу.

З 8 січня на Львівщині також посиляться морози, а подекуди стовпчики термометрів опустяться до 16° нижче нуля.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *