ОСТАННІ НОВИНИ

Для фронту готуються виробляти робот-самохід із автоматичною туреллю

Наталя Дуляба

|

В Україні розробили наземний робот D-21-11 із автоматичною туреллю. Він може як виконувати бойові завдання, так і доставляти все необхідне у гарячі точки фронту. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

D-21-11 – це універсальний український робот, який створили учасники оборонного кластера Brave1. Машина обладнана автоматичною туреллю та може виконувати бойові завдання. Наприклад, проводити розвідку, штурмувати або обороняти позиції.

Крім того, цим роботом можна й доставляти боєприпаси або провізію для військових у гарячі точки. Його бойова частина знімається.

Бойова частина робота, D-11, вже пройшла успішні випробування й отримала позитивні відгуки від військових.

Водночас розробники планують інтегрувати в робота види озброєння НАТО та посилити стійкість до ворожих радіолокаційних засобів. Зараз команда працює над масштабуванням виробництва.

«Продовжуємо технологічно посилювати українську армію, адже саме технології допомагають ефективніше протидіяти ворогу та зберігати людські життя», – наголосив Михайло Федоров.

Втім Україні потрібно більше проєктів в оборонній сфері, тож усіх, хто має власні напрацювання у цій галузі, просять подавати їх через платформу Brave1.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook Михайла Федорова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *