ОСТАННІ НОВИНИ

Нардепам для виїзду треба отримувати «тези» від МЗС, що можна говорити світу

Ольга Денисяка

|

Для нардепів запровадили нові правила роботи за кордоном під час виїзду у відрядження – відтепер заява народного обранця не може розглядатись, якщо перед попереднім відрядженням він не отримав від Міністерства закордонних справ «тези» для його офіційних заяв і коментарів на міжнародній арені. Про це йдеться в розпорядженні спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука від 29 грудня 2023 року, яке є в розпорядженні LIGA.net.

У документі йдеться, що заява нардепа про закордонне відрядження може не розглядатись, якщо під час попереднього виїзду депутат до початку відрядження не отримав «роз’яснення МЗС щодо зовнішньополітичного курсу України або погоджені МЗС тези офіційних заяв, коментарів народного депутата щодо реалізації державної політики у сфері зовнішніх зносин з питань, пов’язаних з темою відрядження за кордон».

Також заяву нардепа можуть не розглянути, якщо минулого разу він порушив термін перебування у відрядженні, самовільно змінив країну, перебував в інших країнах або не подав звіт після повернення.

Крім того, в документі вказано перелік осіб, які мають погодити заяву нардепа на виїзд: це голова комітету Ради, до якого входить нардеп, голова фракції, голова депутатської групи, голова відповідної делегації Ради, а також перший заступник або заступник спікера парламенту. Після цих погоджень заява направляється Стефанчуку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *