ОСТАННІ НОВИНИ

Туреччина блокує переправу мінних тральщиків, подаровані Україні Британією

|

Туреччина спростувала повідомлення про те, що дозволила двом мінним тральщикам, які Велика Британія передає Україні, зайти в Чорне море. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на повідомлення Центру протидії дезінформації при управлінні президента Туреччини.

У відомстві заявили, що твердження деяких ЗМІ про те, що «тральщикам, подарованим Україні Великою Британією, дозволили пройти через турецькі протоки в Чорне море», не відповідає дійсності.

Там нагадали, що Туреччина як гарант чорноморських проток Босфор і Дарданелли відповідно до Конвенції Монтре закрила їх «для військових кораблів сторін, що воюють (Росії та України)».

«Наші відповідні союзники були належним чином поінформовані про те, що тральщики, подаровані Україні Великою Британією, не зможуть пройти через турецькі протоки до Чорного моря доти, доки триває війна», – додали в турецькому Центрі протидії дезінформації.

Відомство підкреслило, що таке рішення дозволяє «запобігти ескалації в Чорному морі».

Про те, що Україна отримає два британські мінні тральщики, стало відомо в грудні на тлі оголошення про створення Коаліції морських сил і засобів, яка відповідатиме за посилення військово-морських спроможностей України.

У межах коаліції Британія та Норвегія оголосили про передання Україні двох мінних тральників Королівських ВМС класу Sandown.

Дізнавайтесь найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *