ОСТАННІ НОВИНИ

Компанії отримали доступ до купівлі української землі

Андрій Котенський

|

1 січня 2024 року стартував новий етап запровадження закону «Про ринок землі», що відкривається для юридичних осіб. Також громадяни отримають право набувати у власність до 10 тис га землі, пише Економічна правда.

Ринок землі стартував 1 липня 2021 року. До 2024 року купувати сільськогосподарську землю могли тільки фізособи – громадяни України з обмеженням 100 га.

Закон також забороняє купувати землю іноземцям: відповідно до закону, іноземці зможуть купувати українські землі тільки після ухвалення відповідного рішення на загальнонаціональному референдумі. Коли він відбудеться – не відомо.

За даними Прозорро.Продажі, юридичні особи тепер можуть брати участь в онлайн-аукціонах з продажу арештованих земель сільськогосподарського призначення, які реалізовують приватні та державні виконавці через електронну торгову систему.

Також з 1 січня 2024 року юрособи можуть конкурувати на торгах і в разі перемоги купувати ділянки сільгосппризначення, що продаються в системі приватними землевласниками.

Станом на початок січня 2024 року в державній системі Прозорро.Продажі оголошено понад 800 онлайн-аукціонів з продажу сільськогосподарських земель площею понад 73 тисячі га. Загальна стартова сума цих ділянок складає понад 204 мільйонів гривень.

Дізнавайтесь найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *