ОСТАННІ НОВИНИ

Канада передасть Україні додаткові системи ППО NASAMS

Маркіян Рой

|

Президент України Володимир Зеленський провів першу у 2024 році міжнародну розмову. Разом з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо він обговорив безпекові питання. Про це Володимир Зеленський повідомив у соцмережах.

«Розпочали рік із роботи над зміцненням нашої оборони, зокрема над посиленням українського повітряного щита. Провів першу міжнародну розмову – з премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Передусім спілкувалися на безпекову тематику», – зазначив він.

Володимир Зеленський розповів канадському прем’єру про російські удари по Україні в новорічну ніч і подякував за готовність допомагати в посиленні захисту українського неба, зокрема за постачання додаткових систем ППО NASAMS і ракет до них.

Лідери країн також обговорили роботу над безпековими гарантіями. За словами Зеленського, команди вже найближчим часом активізують двосторонній діалог для відповідної угоди.

Президент України висловив вдячність за запевнення, що в наступному році допомога від Канади для України збережеться «як у тому, що необхідне для нашої сили на полі бою, так і у фінансовій сфері».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *