ОСТАННІ НОВИНИ

Сергій Стерненко: «У складі ЗСУ потрібно якнайшвидше почати формувати окремі роди військ БпЛА»

|

Активіст і волонтер Сергій Стерненко про системні зміни в українській армії та створення окремих родів військ ЗСУ, які займатимуть виключно безпілотниками:

«Незалежно від того, скільки триватиме війна, Україна повинна найпізніше на початку 2025 року починати формувати окремі роди військ БпЛА у складі Збройних Сил. Цього вимагають нинішні реалії та високий потенціал розвитку як розвідувальних, так і ударних дронів.

Для початку необхідно створювати і розвивати відповідні структурні підрозділи, починаючи із нижчого рівня з поступовим масштабуванням.

На наступний рік, окрім виробництва і поставок FPV, необхідно створити окреме командування безпілотних систем, далі – рухатись до родів військ. Має працювати система із своєю доктриною та єдиними правилами, час хаотичного розвитку з низової ініціативи минув.

Окреме питання – загальні реформи у ЗСУ в сукупності з новими кадровими рішеннями. Але ця тема точно багато кому не сподобається.

Система, яка не зазнає змін, приречена повторювати помилки. Вона знищить і себе, і нас усіх».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *