ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина у 2023 році стала найбільш корумпованою областю

Ольга Денисяка

|

Національне агентство з питань запобігання корупції опублікувало статистику корупційних порушень в кожній області України. Найбільше корупційних правопорушень зафіксували у Львівській області – 243. Про це йдеться на сайті НАЗК.

Загалом у Львівській області зафіксували 243 записи, 216 з них – за судовими рішеннями. 153 правопорушення визнали кримінальними, 63 – адміністративними. Вже заплатили штрафи лише 27 осіб.

Лідерами в рейтингу областей за корупцією є:

  • Львівська область – 243
  • Київська та Дніпропетровська – по 219
  • Одеська – 216
  • Вінницька – 183
  • Сумська – 161

Найменше порушень виявили на Луганщині (1) та Херсонщині (5), де зараз тривають  бойові дії.

Нагадаємо, Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення (Реєстр корупціонерів) – це портал, де міститься інформація про всіх фізичних та юридичних осіб, які вчинили корупційні правопорушення. НАЗК адмініструє цей реєстр з лютого 2019 року.

В реєстрі можна отримати довідку про наявність або відсутність відомостей про себе та про юридичну особу,  до якої застосовано заходи кримінально-правового характеру за корупційне правопорушення.

З початком повномасштабного вторгнення НАЗК довелося обмежити доступ до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення. Відсутність доступу до такої інформації значно ускладнила діяльність державних органів та інших організацій, зокрема при призначенні претендентів на відповідні посади, здійсненні публічних закупівель та інших правочинів тощо. 4 вересня 2023 року НАЗК відкрило доступ до Реєстру осіб, які вчинили корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення, із врахуванням безпекових аспектів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *