ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина очолила антирейтинг найкорумпованих областей, – НАЗК

Андрій Котенський

|

Львівщина, Київщина та Дніпропетровщина стали лідерами антирейтингу найбільш корумпованих областей України за підсумками 2023 року. Такі підсумки опублікували у єдиному державному реєстрі осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення на сайті Національного агенства із питань запобігання корупції.

Лише за 2023 рік на Львівщині внесли 243 записів до реєстру, 216 із них – за судовими рішеннями. 153 правопорушення визнали кримінальними, а 63 – адміністративними. Ще 27 випадків зареєстровано за дисциплінарними стягненнями.

Друге місце антирейтингу розділили Київська та Дніпропетровська область, де у 2023 році було зафіксовано по 219 корупційних випадків.

До трійки лідерів близька Одеська область, де офіційно сталось 216 подібних правопорушень.

До слова, від 4 лютого 2019 року, коли запрацювала система реєстру, було внесено 23684 корупційних справ і 1968 із них припадають саме на Львівщину. За Львівщиною розмістилась Дніпропетровщина (1908 корупційних справ), а замикає трійку найкорумпованіших областей Одещина (1213 записів у реєстрі.)

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *