ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ відійшли на околиці Мар’їнки, бо цього міста вже немає, – Залужний

Наталя Дуляба

|

Штурмуючи Мар’їнку, росіяни застосовують таку ж тактику, як і з Бахмутом, вщент рівняючи місто з землею. Наразі українські військові відійшли на північну околицю Мар’їнки, але цього міста вже не існує. Про це на брифінгу 26 грудня заявив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

«Методика [росіян] абсолютно така, як була у Бахмуті: знищуються вулиця за вулицею, квартал за кварталом, наші бійці. І після цього маємо те, що маємо. Це війна, тому в тому, що ми зараз відійшли на околиці Мар’їнки і в деяких місцях вже облаштували позиції за Мар’їнкою, нема нічого такого, що може викликати якийсь суспільний резонанс. Війна, на жаль, така», – сказав генерал.

Водночас Валерій Залужний додав, що зараз Мар’їнки як міста більше існує, російські окупанти знищили його вщент.

«Наша офіційна позиція така: ми захищаємо кожен клаптик нашої землі, але якщо ворожі снаряди починають перекопувати це місце разом з камінням, з землею і з нашими бійцями, то життя наших бійців нам важливіше. Мар’їнка, яка трималася майже два роки, вулиця за вулицею і будинок за будинком знищена ворогом. Станом на сьогодні наші війська ще знаходяться у північній частині міста і підготували оборонний рубіж поруч із ним», – відзначив Головком ЗСУ.

Нагадаємо, днями міністр оборони РФ Сєргей Шойгу доповів російському президенту Владіміру Путіну про нібито повне захоплення Мар’їнки. Це, на думку окупантів, дозволить їм посунути ЗСУ від Донецька.

Втім після цього речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун спростував заяву російських пропагандистів про захоплення Мар’їнки. Він заявив, що ЗСУ все ще знаходяться в адміністративних межах міста, але воно вщент знищене.

Про повністю зруйновану Мар’їнку говорила британська розвідка ще 5 грудня. Тоді йшлося про захоплення росіянами більшої частини міста.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *