ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни активізувались на всіх напрямках фронту, – Тарнавський

Ольга Денисяка

|

Командувач оперативно-стратегічним угрупованням військ «Таврія» бригадний генерал Олександр Тарнавський заявив, що ситуація на фронт не зайшла у глухий кут, але визнав, що обстановка складна. Про це він сказав в інтерв’ю ВВС Україна.

«Ситуація у нас на напрямку напружено складна. Ворог активізував свої дії майже по всій лінії бойового зіткнення. Чітко усвідомлюємо, що його стратегічна мета – це ліквідація української державності. Тому російське керівництво хоче якось реалізувати всі ці наміри на кінець цього року», – сказав він.

За словами Олександра Тарнавського, завдання мінімум росіян – це взяття населеного пункту Авдіївка, а більш амбітна мета – це вихід на адміністративні межі Донецької, Луганської областей та захоплення територій на ділянках, втрачених росіянами під час ведення наступальних дій на Запорізькому напрямку.

Олександр Тарнавський наголосив, що ворог уже третій місяць намагається продавити нашу оборону, не шкодуючи ні людей, ні озброєння, ні військової техніки.

«Десь він визначив напрямок головного удару, десь відволікаючий. Так от, стосовно Авдіївки – вона перебуває в напрямку головного їхнього удару. Мар’їнка – це інший напрямок. Новомихайлівка – це, наприклад, відволікаючий напрямок. Новопавлівський напрямок теж має свою мету. Але під час наступу ворога на любій ділянці, повірте мені, є як позитивні, так і негативні наслідки для них. Вони намагаються досягти успіху, а для нас важливо утриматися і дати чіткий відпір», – сказав Тарнавський.

На запитання, чи зайшла ситуація на фронті в глухий кут, на його думку, Олександр Тарнавський відповів: «Я думаю, ще ні. На сьогодні вона має точні логістичні результати. Не слід забувати, що ми протистоїмо одній із найсильніших армій, яка має свій відповідний ресурс».

Додамо, що командувач оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» Олександр Тарнавський прогнозує, що наступний рік на фронті може бути «ще важчим».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *