ОСТАННІ НОВИНИ

Німецькі слідчі ідентифікували військових РФ, які обстрілювали Гостомель

Маркіян Рой

|

Німецьке правосуддя у своєму першому розслідуванні конкретного воєнного злочину в Україні встановило російських військових, причетних до обстрілів Гостомеля Київської області. Про це інформаційному агентству dpa повідомив міністр юстиції ФРН Марко Бушманн, передає Укрінформ.

 

«Підозрюваних у стрільбі та відповідальних офіцерів уже ідентифіковано», – сказав міністр.

Провадження, розпочаті в середині липня, стосуються прицільних обстрілів військовослужбовцями російської армії мирних жителів, які намагалися врятуватися від загарбників. Інцидент, про який йдеться в цьому розслідуванні, стався в Гостомелі, де російські війська обстріляли та поранили мирних жителів, у тому числі особу з німецьким громадянством.

«Якщо ми затримаємо злочинця, ми висунемо звинувачення… І якщо в руки України або іншої країни, з якою ми співпрацюємо, потраплять ці люди, ми надамо докази таким чином, щоб там можна було успішно висунути звинувачення», – пояснив Бушманн.

Німецька влада звернулась українською, російською та англійською мовами до свідків, насамперед тих, хто наразі перебуває в Німеччині, щоб переконати їх поділитися своїм досвідом із поліцією. Також був задіяний персонал, навчений спілкуватися з травмованими людьми.

Перед відкриттям цього конкретного розслідування Федеральна прокуратура вже ініціювала так зване структурне розслідування ймовірних воєнних злочинів під час російської загарбницької війни проти України в березні 2022 року. Мета полягає в тому, щоб спочатку отримати докази без конкретних підозрюваних, наприклад, шляхом опитування свідків, які знайшли притулок у Німеччині. Подібний підхід було використано щодо воєнних злочинів у Сирії, після чого було винесено кілька вироків.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *