ОСТАННІ НОВИНИ

«Новочеркаськ» у Феодосії потопили ракетами із літаків

Андрій Котенський

|

В ніч на вівторок, 26 грудня, 02.30 год тактична авіація Повітряних Сил атакувала крилатими ракетами великий десантний корабель Чорноморського флоту рф «Новочеркаськ» в районі Феодосії, повідомляють повітряні сили ЗСУ.

Сили оборони півдня України уточнили, що це корабель проекту 775, який будувала для СРСР соціалістична Польща з 1975 по 1991 рік з урахуванням можливості проведення операцій в океані.

«Такий же український корабель «Костянтин Ольшанський» російські війська захопили в Криму в 2014 році. Перша спроба атакувати ВДК «Новочеркаськ» була 24 березня 2022 року в порту окупованого Бердянська. Сьогодні корабель окупантів добили – йдеться у повідомленні.

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат уточнив, що корабель знищили крилатими ракетами. В України на озброєнні перебувають ракети Storm Shadow і Scalp. Вже на самому кораблі відбулася детонація боєприпасів, на ньому перевезилась техніка, озброєння і особовий склад.

Міністерство оборони Росії підтвердило, що в ніч на 26 грудня Збройні сили України ракетами, випущеними з літаків Су-24, вразили великий десантний корабель «Новочеркаськ» в окупованій Феодосії (Крим). Окупанти також запевняють, що українські винищувачі були ліквідовані, але ППС України це спростували.

Великий десантний корабель «Новочеркаськ» у тимчасово окупованому Криму зазнав дуже серйозних пошкоджень, про це свідчать фото, DeepState.

Відео вибуху також опублікували в мережі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *