ОСТАННІ НОВИНИ

Як купити ноутбук Мак дешевше: 5 способів заощадити

Омелян Шевчук

|

Макбук влітає в копієчку. Мінімальний бюджет на його купівлю – близько тисячі доларів. І то за найскромнішу конфігурацію з найменшим запасом пам’яті. Але це лептоп вартий кожної витраченої гривні, і на потужний процесор, яскравий екран та компактний дизайн в стилі ультрабуків, не шкода коштів. Втім, від можливості заощадити ніхто не відмовиться.

Вибір моделі, яка вийшла кілька років тому

Новинки завжди дорожчі за своїх «попередниць». Так нещодавно представлений ноутбук Мак Про на процесорі М3 коштує значно дорожче, ніж пристрій з тієї ж самої серії, але на M1. Також прослідковується наступна закономірність: лінійка Air загалом доступніша, аніж Pro. 

Купівля за акційною ціною

Навіть на преміальну техніку Apple бувають знижки. Найбільші – під час сезонних та святкових розпродажів. На Чорну п’ятницю або в новорічний період можна «спіймати» Sale до 50%. Акції діють також у звичайні дні – без прив’язки до якихось подій. 

Щоб завжди знати про спеціальні пропозиції, варто:

  • Підписатися на розсилки магазинів техніки,
  • використовувати цінові агрегатори,
  • моніторити офіційні сайти ритейлерів.

Іноді трапляються акційні Макбуки в пошкодженому пакованні або вітринні екземпляри із неідеальним станом корпусу. Це оригінальні та повністю справні моделі, які продаються дешевше через вищезгадані недоліки. Купувати чи не купувати – залежить від особистих переконань. Для перфекціоністів такий варіант не підходить.

Трейд-Ін

Послугу Trade-In практикує сама компанія Apple, також цю ініціативу підтримують популярні магазини. Суть полягає в обміні старого девайса на новий з доплатою. Точніше, покупець отримує знижку, рівну оцінювальній вартості зданого пристрою. Кінцева сума залежить від таких факторів:

  • Тип техніки. Не обов’язково обмінювати на Макбук саме ноутбук, це також може бути смартфон, планшет чи навіть смарттелевізор.
  • Стан. Якщо справні всі складники, ціна вища.
  • Зовнішній вигляд. Помітні пошкодження механічного характеру здешевлюють товар.

Замовлення за кордоном

В Америці та Європі є офіційні «яблучні» магазини, тож продукцію Apple можна купити без націнок. Щоправда, доведеться заплатити за доставлення та митний збір, але навіть з цими витратами заощаджена сума залишиться значною. Головне – замовляти у перевіреному місці або через добросовісного байєра. Повернути портативний комп, придбаний в іншій країні, набагато складніше.

Кешбек

Частина витрачених на Макбук коштів може повернутися на реальний банківський рахунок або віртуальний – прив’язаний до особистого кабінету в магазині. 

Для отримання бонусів достатньо зареєструватися у програмі лояльності або оформити в банку картку з відповідними умовами використання. Не варто забувати й про спеціалізовані сторонні кешбек-сервіси, які доступні у форматі десктопних застосунків та онлайн-майданчики. 

Ще один спосіб економії – купівля з рук. У б/в лептопів приємні ціни, але є й підводні камені. Наприклад, наявність несправностей, які неможливо помітити без «тест-драйву», відсутність обміну та повернення. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *