ОСТАННІ НОВИНИ

Московський патріархат має понад вісім тисяч храмів в Україні, – Опендатабот

Маркіян Рой

|

В Україні понад 8 тисяч церков досі належать до Московського патріархату. Абсолютна більшість з них приховують це у своїх назвах. Про це свідчать дані сервісу моніторингу Опендатабот.

Найбільше релігійних установ змінили свій патріархат у Київській області (138 церков), у Хмельницькій (125) та у Вінницькій (67). Водночас на Харківщині, Луганщині, Донеччині, Дніпропетровщині та Запоріжжі жодна церква не перейшла від УПЦ МП.

Наразі 8193 церкви Української православної церкви (Московського Патріархату) продовжують працювати в країні. 99% або ж 8119 з них, попри вимоги закону, й досі не показали приналежність до патріархату країни-агресора у своїй назві.

За майже два роки лише 59 релігійних установ примусово отримали назви, що показують зв’язок з РФ, в Єдиному державному реєстрі. Варто зазначити, що всі ці перейменування відбувалися протягом першого року повномасштабного вторгнення. У 2023 році жодна з релігійних установ не отримала такої назви у ЄДР.

Найбільше церков московського патріархату, зафіксували на Донеччині (683), Вінниччині (534), Дніпропетровщині (527)та Хмельниччині (506).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *